Elevii sălăjeni vor avea lapte şi corn din prima zi de şcoală

 

Aproape 26.000 de preşcolari, elevi ai claselor I-VIII, dar şi cei din clasa pregătitoare vor primi şi în anul şcolar 2014-2015, zilnic, produse lactate şi de panificaţie. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, licitaţiile privind încheierea contractelor de furnizare a produselor vor fi finalizate în intervalul 8-14 septembrie, astfel încât Programul „Laptele şi cornul” să se deruleze fără probleme în unităţile de învăţământ din judeţ.
Valoarea estimată a contractelor este de 1.425.138,51 lei pentru produsele de panificaţie, respectiv 2.988.193,65 de lei pentru produsele lactate. “Cornul şi laptele” se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. În anul şcolar 2014-2015, în Sălaj, 25.973 de copii urmează să primească zilnic şi gratuit aceste produse. „Consiliul Judeţean Sălaj va finaliza încheierea contractelor în intervalul 8-14 septembrie, astfel ca toţi cei aproape 26.000 de elevi şi peşcolari din judeţ să beneficieze de produsele lactate şi de panificaţie din prima zi de şcoală”, au subliniat reprezentanţii CJ Sălaj.

Anul trecut, programul a debutat „cu stângul”
În anul şcolar precedent, programul „Laptele şi cornul” a început cu întârziere în judeţul Sălaj, în condiţiile în care CJ Sălaj, în calitate de autoritate contractantă a trebuit să respecte termenele legale impuse de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, dar şi pentru că Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj nu i-a comunicat la timp numărul de elevi. Aşa se face că în primele trei săptămâni din anul şcolar 2013-2014, cei 26.172 de copii din peste 400 de grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale din judeţ au fost privaţi de produsele lactate şi de panificaţie oferite de Guvern.
Instituţia a încheiat contracte de furnizare a produselor de panificaţie cu Media Pop Art SRL Turda (în zona I, din care fac parte Zalău, Hereclean, Crişeni, Coşeiu şi Mirşid şi zona III – Şimleu Silvaniei, Nuşfalău, Marca, Ip, Camăr, Plopiş, Sîg, Boghiş, Halmăşd, Valcău de Jos), cu Zad Tiara SRL (în zona II – Sărmăşag, Bocşa, Şamşud, Bobota, Chieş, Carastelec şi Măierişte şi zona VI – Cehu Silvaniei, Sălăţig, Benesat şi Dobrin), cu Roman SNC (în zona IV – Crasna, Pericei, Vârşolţ, Meseşenii de Jos, Horoatu Crasnei, Bănişor şi Cizer şi zona V – Sînmihaiu Almaşului, Treznea, Buciumi, Românaşi, Agrij, Hida, Dragu, Zimbor, Cuzăplac, Almaşu şi Fildu de Jos), cu Ceres Pan SRL (în zona VII – Jibou, Someş Odorhei, Năpradea, Surduc, Creaca, Bălan, Cristolţ şi Gîrbou) şi cu Buciumana SRL (în zona VIII – Ileanda, Băbeni, Letca, Lozna, Gîlgău, Rus, Şimişna, Zalha şi Poiana Blenchii).
În ceea ce priveşte distribuţia produselor lactate în unităţile şcolare din Sălaj, aceasta a fost asigurată, în anul şcolar 2013-2014, de către Simultan Food SRL Timiş, câştigător al licitaţiei pentru toate cele opt zone în care a fost împărţit judeţul. Valoarea totală a contractului a fost de aproape 2,8 milioane de lei, fără TVA.

 

Leave a Comment